Grad Pančevo kupio kuće za porodice izbegle iz Knina

Dušan Đurić, posle 24 godine izbegličkog i podstanarskog života, dobio je kuću u Banatskom Novom Selu, koju mu je kupio Grad Pančevo. Osim Đurića, ugovor za novu kuću potpisao je i Paja Andić. Kupujući seoska domaćinstva Gradska uprava Pančeva zbrinula je do sada 35 izbegličkih porodica.

Dušan Đurić živi u Banatskom Novom Selu od 1995. godine, kada je izbegao iz Knina. Stanuje kao podstanar sa dva sina, bratom i majkom i nema stalno zaposlenje.

Sada prvi put dobija svoju kuću, zahvaljujući Gradskoj upravi Pančeva, koja im je kupila seosko domaćinstvo. Prave se planovi za budući, bolji život.

"Radiću ovde malo stoke, malo bašte, mehaniku. Mora da se živi, da se krene dalje", kaže Dušan.

"Sada imaš svoje i znaš zašto radiš i kako ćeš da radiš. Treba adaptirati dosta toga, a za početak je najpotrebnije srediti kuhinju i dnevni boravak", navodi Milorad Đurić.

Osim Đurića, ugovor za novu kuću potpisao je i Paja Andić, koji takođe živi sa porodicom u Banatskom Novom Selu.

"Živećemo tu supruga, ja i dve ćerke. Kuća je dovoljna za nas četvoro. Treba da se adaptira, ali polako ćemo", ističe Paja Andić.

Gradska uprava Pančeva je, rešavajući stambeno pitanje izbeglica, do sada kupila 35 seoskih domaćinstava.

"Vrednost tih kuća je 1.200.000 dinara, plus dodatak od 200.000 za radove. Osim toga, treba reći da uskoro počinje i izgradnja zgrade sa 40 stanova za izbeglice", napominje gradski većnik Milenko Čučković. 

U narednom periodu Grad Pančevo će obezbediti sredstva za kupovinu još 19 kuća za izbegla i raseljena lica.

broj komentara 0 pošalji komentar