Konačno pod krovom

U pokrajinskoj vladi danas su dodeljeni ugovori za četrdeset dva paketa građevinskog materijala za izbegle, raseljene i prognane Srbe koji žive u Vojvodini. Ukupna vrednost paketa je dvanest miliona dinara dok pojedinačna pomoć iznosi od 150.000 dinara do pola miliona.

Među korisnicima ove pomoći je i četveročlana porodica Dejana i Jelene Jović koji su u Petrovaradin stigli iz Prištine 1999. godine i posle dve decenije konačno su uselili u svoju kuću.

"Pre 2 dana smo uselili, dobili smo završni materijal za malterisanje,stolariju, sanitarije, podove, pločice instalacije, bukvalno sve" kaže Jelena Jović, iz Petrovaradina.

Pomoć je bespovratna i odnosi se za kupovinu građevinskog materijala za poboljšanje osnovnih uslova stanovanja.

"Do kraja ove godine ćemo dodeliti i dvadeset seoskih kuća,stotinu učenika će dobiti novčanu pomoć a predhodno smo realizovali više javnih poziva koji se tiču ekonomskog osnaživanja naših korisnika putem javnih poziva, a takvih je preko šezdeset porodica dobilo ovu vrstu pomoći" naglašava Duško Ćutilo, direktor fonda za pružanje pomoći izbeglim,prognanim i raseljenim licima.

Na ovaj način pomoć pokrajinske vlade u protekle tri godine iskoristilo je 1253 porodice.

"Pokrajinska vlada će i u narednom periodu izdvajati značajna sredstva namenjena izbegličkoj populaciji i dok god bude bilo potrebe dok god ima ljudi u Vojvodini i Srbiji koji su registrovani na ovaj način mi moramo učiniti sve da im obezbedimo osnovne uslove za život od krova nad glavom do obavljanja neke vrste privredne delatnosti" ističe Đorđe Milićević, podpredsednik pokrajinske vlade.

Pokrajinska vlada ne pomaže samo izbeglim i prognanim licima koji žive u Vojvodini već i Srbima povratnicima u ranija mesta prebivanja,prvenstveno kroz nabavku poljoprivredne mehanizacije.

broj komentara 0 pošalji komentar