Časovi u engleskom klubu

Biljana Pipović, profesorka engleskog jezika, radi više od dve decenije u gimnaziji "Stevan Jakovljević" u Vlasotincu. Jedna je od dobitnika nagrade "Najbolji nastavnik bivše Jugoslavije". Njoj i đacima priznanja stižu i za međunarodne projekte.

"Radimo to i kroz pesme i kroz neke kvizove i baš nam je interesantno", kaže Jovana Stojanović, maturantkinja Gimnazije u Vlasotincu.

"Posle ovakvih časova se osećamo ispunjenije i lepše, i spremni smo jednostavno da nasatvimo sa učenjem", objašnjava Aleksandar Todorović, maturant Gimnazije u Vlasotincu.

Zato je svaki čas u engleskom klubu novi izazov za đake. Na zanimljiv i kreativan način profesorka Biljana Pipović prenosi im znanje o jeziku.

"Upravo ova deca koju vidite sada u učionici to je moj najveći motiv i želja da svakog dana nešto drugo nauče, da dožive neko novo iskustvo", kaže Biljana Pipović, profesorka engleskog jezika Gimnazije u Vlasotincu.

Korak dalje u nastavi su i projekti koje realizuju sa partnerskim školama iz desetak evropskih zemalja. Kruna projekata su proizvodi poput ove zbirke planova časova. On lajn sastanci su svakodnevni.

"Ovakvi projekti motivišu učenike, kreativniji su, zainteresovaniji, shvataju upotrebnu vrednost jezika. I za nas kolege iz cele Evrope je veoma važna ova razmena iskustava. Saradnja sa Gimnazijom u Vlasotincu je odlična", objašnjava Izabel Canal, profesorka engleskog jezika iz Španije.

"Razmenjujemo i našu kulturu i našu tradiciju i prošle godine smo imali projekat, deo projekta gde smo razmenjivali naše običaje", priča Aleksandra Miljković, maturantkinja Gimnazije u Vlasotincu.

"Omogućava i organizovanje učeničkih razmena. Ja sam bila deo razmene sa Italijom", potvrđuje Saška Janković, maturantkinja Gimnazije u Vlasotincu.

Za kvalitet projekata vlasotinački gimnazijalci i profesorka Biljana dobili su 11 nacionalnih i 9 priznanja koje dodeljuje Evropska komisija za obrazovanje.

 "Upravo za tu kreativnost, za ostvarenu sardnju među učenicima što je takođe bitno i za taj završni proizvod", kaže Biljana Pipović, profesorka engleskog jezika.

 "Mi ćemo svakako nastaviti sa tom tradicijom. Imamo nove projekte", kaže Dragiša Pop Ilić, direktor Gimnazije "Stevan Jakovljević" Vlasotince.

 Biljana je mentor u Regionalnom centru za talente u Vranju. Njeno ime je i u Leksikonu stvaralaca u preduniverzitetskom obrazovanju. Đacima je oslonac u svemu i van škole. Za predanost i inovativnost stiglo je i ovo priznanje.broj komentara 0 pošalji komentar