Meštani bujanovačkog Novog naselja čekaju sanaciju kanalizacione mreže

U Novom naselju u Bujanovcu, gde uglavnom žive Romi, često se izlivaju i reka i fekalna kanalizacije. Meštani su se godinama obraćali lokalnoj samoupravi i tražili rešenje. Nadležni najavljuju da će naselje biti urbanizovano i tvrde da je pripremljen plan detaljne regulacije.

Kanalizacija se izliva često, naročito posle kiše. Najveći problem tada imaju đaci koji do škole nemaju drugi put, a ovaj je potencijalni izvor zaraze.

"Ne mogu da nam dolaze deca uveče iz škole, kad dolaze oni obavezno dolaze sa prljavim cipelama i gaze vodu tako da ne mogu da ulaze unutra, da se zaraze deca", kaže meštanka Hirgeta Demiri, a njena komšinica Sinan Murina dodaje:

"Mi smo nekoliko puta bili u Komunalcu i javili smo to. Oni dođu kao neka poseta, dođu gledaju i idu, nikako da reše ovaj problem."

Meštani iz dvadesetak domaćinstava kažu da ne mogu da prođu od neprijatnih mirisa, ni da otvore prozore i da je tako mesecima.

"Noću kad spavamo smrdi unutra na ono gadno, ne znam kako da vam kažem. I prosto ni kafu ne možeš napolje da popiješ, ni da ručaš u ono lepo letnje vreme", navodi Rama Demiri.

Pripremljen je plan detaljne regulacije naselja, u narednom periodu biće urbanizovano, kažu u lokalnoj samoupravi.

"Plan ima za cilj rešavanje ilegalno sagrađenih objekata, puteva i ostalih objekata koji su bili izgrađeni. Takođe i buduće izgradnje koja će se dešavati u toj zoni", najavljuje Amir Džaferim načelnik Odeljenja za urbanizam u Bujanovcu.

Detaljnim urbanističkim planom predviđeno je da se sanira stara kanalizaciona mreža i sagradi nova. Planirana je i izgradnja Doma kulture, vrtića, verskog objekta, sportskog terena i uređenje ulica.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво