Zrenjaninski vrtići rade i vikendom

U skladu sa merama populacione politike, radi usklađivanja radnih smena i roditeljstva, dva zrenjaninska vrtića će od drugog polugodišta obezbediti boravak za decu i van uobičajenog radnog vremena. Zainteresovani roditelji treba da se prijave do 20. decembra.

U Predškolskoj ustanovi Zrenjanin počelo je prijavljivanje roditelja za boravak dece u vrtiću u popodnevnim satima i vikendom, u okviru projekta koji se realizuje u saradnji s Ministarstvom za demografiju i populacionu politiku.

U novom terminu od 14.30 do 22.30 biće organizovan boravak dece u vrtiću „Vila“, a vikendom u trajanju od 6.00 do 17.00 u vrtiću „Biberče“. Reč je o grupama dece jaslenog uzrasta od jedne do tri godine i o starijim mališanima mešovite obdanišne grupe. Za sada se još niko nije prijavio.

„Danas je prvi dan i početak, verovatno da još svi roditelji nisu na neki način možda obavešteni i čuli za to, ali nadamo se, naravno u skladu sa njihovim potrebama, da ćemo imati uskoro roditelje kod nas u predškolskoj ustanovi“, kaže Vladimir Petrović, direktor Predškolske ustanove Zrenjanin.

Projekat finansira republička vlada sa 23,7 miliona i Grad Zrenjanin sa 5,7 miliona dinara.

Prijavljivanje zainteresovanih roditelja biće omogućeno do 20. decembra, a u praksi će boravak dece van uobičajenog radnog vremena zaživeti od početka drugog polugodišta, odnosno 15. januara naredne godine, kada će za smeštaj mališana proraditi još jedan vrtić trenutno u izgradnji.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво