Pančevo među "Uzbudljivim gradovima"

U pančevačkom Narodnom muzeju otvorena je izložba slika "Uzbudljivi gradovi" Vuka Vučkovića. On je sugrađanima premijerno pokazao i sliku rodnog grada koju je stvarao skoro godinu dana.

Posle Beograda, Čikaga, Njujorka, Londona, Novog Sada i Beča, Pančevo je sedmi grad koji se našao na platnu Vuka Vučkovića u seriji "Uzbudljivih gradova". 

A uzbudljiv je pre svega zbog specifične arhitekture starih objekata koji imaju veliku istorijsku vrednost. Vuk je želeo da sačuva na slici sve simbole grada koji još uvek odolevaju zubu vremena.

"Pančevo je zgodan grad, po meni onakav je kako se ti postaviš prema njemu. Posle silnih analiza to je moj zaključak. Pančevo ti pruža sve mogućnosti za jedan udoban i lep život, a na tebi je da li ćeš videti dobre stvari ili nešto drugo", smatra Vuk Vučković, slikar iz Pančeva.

Izložba slika je privukla veliku pažnju Pančevaca koji su želeli da vide na koji način je umetnik predstavio njihovu ulicu, kuću i građevine po kojima je njihov grad prepoznatljiv.

"Ovo je težak fizički i zanatski rad i zaista zahteva veliku posvećenost i strpljenje umetnika. To su vredne slike bez obzira ko šta mislio o ovoj vrsti umetnosti i drago mi je što Vukove izložbe svuda privlače veliku pažnju", kaže Miroslav Birclin, direktor Narodnog muzeja Pančevo.

Vuk Vučković je ovogodišnji dobitnik Novembarske nagrade grada i novčani deo će uložiti u osnivanje fonda za mlade umetnike, do 26 godina, koji žive u Pančevu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво