Pogodnost kod kupovine ili mamac za kupce

Vreme kada se svakodnevno kupovalo u obližnjoj bakalnici skoro da je prošlo. Sada su tu ulogu preuzeli veliki marketi koji nude veliki broj proizvoda na jednom mestu pogodnost i skoro svakodnevno imaju sniženja i pogodnosti, posebno za penzionere.

Akcijske cene, sniženja koja važe za određene proizvode ili za određene dane neki su od načina da pokušamo da u svakodnevnoj matematici nekako od dva i dva napravimo pet. Za penzionere u gotovo svim trgovinskim lancima i dodatni popusti.

"Pratim sve, gledam gde je jeftinije i tako kupujem, samo po potrebi."

"Kad ima akcija sve je okej, super je sve", kažu potrošači.

Među najstarijim sugrađanima, međutim, mnogo je i onih koji ne veruju da se tek tako može proći jeftinije.

"Treba to da se vidi recimo pre dva meseca taj isti artikal kakva je bila cena i da l’ je to stvarno sniženo. To su šarene laži."

"Podignu pa spuste i na kraju je ista cena", kaže naš sagovornik, i dodaje da kupuje samo ono šta mu treba i da retko kupuje  "na akciji".

Najstarije Nišlije kažu da tako ne može mnogo da se uštedi: "Ako kupim za hiljadu dinara možda pedeset dinara."

Oni kojima je prilikom kupovine "popust" glavni putokaz sve već znaju, a za one koji tek kreću ovim putem nekoliko saveta.

"Uglavnom potrošači treba da obrate pažnju na rok jer kad su prehrambeni proizvodi to treba da se zna da trgovci stavljaju na akciju prehrambene proizvode koji su blizu isteka roka... Trgovac nikad nije na gubitku, cene podignu pa onda spuste i to je, u stvari, prava cena" ističe Jovan Jovanović iz Društva za zaštitu potrošača "Forum" u Nišu.

I možda najvažniji savet: Ne idite u kupovinu bez spiska. Ako se ide samo tragom primamljivih ponuda a bez prve potrebe, nikakva računica ne može da pomogne.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се