Harmonika za tri generacije

Na nedavnom Svetskom trofeju harmonike ,održanom u Portugalu,, najprestižnijem takmičenju na svetu u oblasti akademske harmonike,Vlajko Jovanović,učenik šestog razreda valjevske Muzičke škole "Živorad Grbić" pobedio je u svojoj kategoriji. Vlajko(14) je laureat mnogih svetskih takmičenja.

Vlajko Jovanović svoj talenat potvrdio je brojnim domaćim i međunarodnim nagradama. Pobeda na svetskom trofeju harmonike, kruna je dosadašnjeg školovanja, koja će mu otvoriti vrata prestižnih akademija. U njegovoj porodici harmonika se svira generacijama.

„Moj deda i moj otac su svirali isto harmoniku ali oni su svirali narodnu muziku. Ja se nisam odlučio za narodnu muziku zato što, ne znam kako da kažem to, ne ulazi mi u uši. Prija mi ova muzika. Plan mi je da idem na školovanje u Beč na konzervatorijumu, a posle ćemo videti za akademiju", kaže Vlajko Jovanović, učenik 6. razreda Muzičke škole "Živorad Grbić" Valjevo.

Vlajko na časove putuje svakog dana iz rodne Mionice. Stalna putovanja nisu ga omela da bude među najboljim učenicima.

„Svaki put ga dovedem, čekam i odvezem ga.To traži mnogo rada, on je uporan talentovan i radimo , ništa teško nama nije", dodaje Vlajko.

Vredno priznanje Vlajku Jovanoviću dodelili su najeminentnijih svetski pedagozi u konkurenciji najboljih mladih izvođača na harmonici iz 26 zemalja. Njegova nagrada veliki je uspeh za muzičku pedagogiju naše zemlje.

"Posle 36 godina rada da imam učenika koji želi da nastupa želi da se takmiči, hoće da vežba da se ne svodi rad samo u učionici da naučimo nešto pa.Imao je bezbroj takmičenja ja stvarno ne mogu ni da se setim da ih nabrojim", ističe prof. Dušica Timotić, Muzička škola "Živorad Grbić" Valjevo.

"Zaista je za divljenje a onda kad za to dobije svetsku nagradu,prvo mesto na nivou planete svima nama je znak da radimo pravu stvar I da dobro radimo ovu stvar", kaže Suzana Radovanović Perić, dir. Muzičke škole " Živorad Grbić " Valjevo

Za nove uspehe retko talentovanog Vlajka Jovanovica , cuce se u buducnosti i mimo granica nase zemlje. On je samo jedan od najupecatljivijih primera prepoznatljivog uspesnog rada Muzičke škole u Valjevu za 65 godina postojanja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво