Ko je omiljeni pirotski balondžija

U poslednjih petnaestak godina, nijedno slavlje se ne može zamisliti bez raznobojnih balona od kojih se prave razne kreacije. Tako i Pirot već deceniju i po ima svog profesionalnog "balondžiju" Zorana Miloševića. Njemu su baloni nekada bili hobi, a sada ozbiljan posao od koga, kaže, solidno živi.

Petnaest godina, gotovo svakodnevno, Zoran Milošević svojim kreacijama od balona uveseljava najčešće decu. Kaže da je to najteže, jer da bi vam najmlađi verovali, morate biti i sami pomalo detinjasti, a to se ne može odglumiti.

"Deca ne znaju da sakriju ni tugu ni sreću. Znači, nema lepše nego kada klinac vidi sve ovo i uputi jedan divan osmeh, znači to me ispunjava", kaže balondžija Zoran Milošević i dodaje da nije bio svestan šta sve može da se napravi od balona.

Kreativni ljudi poput populanog balondžije "Čika Mungosa", pozitivno utiču na odrastanje dece, a kroz igru uče da logično razmišljaju i rešavaju probleme ističu stručnjaci.

"Kroz baratanje predmetima akomodacija oka je vrlo bitna i samim tim dete kroz motoričke aktivnosti povezivanje i usklađivanje pokreta sa mislima, čulima, sa samim akcijama razvija svoje sposobnosti", objašnjava pedagog Jelena Janjić.

Uprkos modernim tehnologijama, za pirotskog balondžiju ima posla na pretek. Usavršava se i razmenjuje iskustva sa kolegama iz celog sveta, jer želi da još dugo uveseljava i sebe i decu.

broj komentara 0 pošalji komentar