Od Kraljeva do Beča avionom početkom idućeg meseca

Vazdušni saobraćaj iznad Srbije uskoro bi mogao da bude najgušći u regionu. Samo sa aerodroma u Beogradu i Nišu poleće više desetina aviokompanija, do skoro 100 destinacija u oko 40 država.

Zoran Ilić, zamenik resornog ministra, zadužen za avio saobraćaj rekao je tokom javne rasprave o izmenama i dopunama Zakona o vazdušnom saobraćaju u Kraljevu da samo sa aerodroma u Beogradu i Nišu poleće više desetina aviokompanija, do skoro 100 destinacija u oko 40 država.  Kako je najavio Ilić, za koji dan znaće se koja će aviokompanija poleteti sa kraljevačkog aerodroma do Beča, prve nedelje u decembru.

"Naravno da očekujemo da će se tu javiti Vizer, možda Er Srbija. Odnosno od Er Srbija, verujem, i trebalo bi da bude najzainteresovanija obzirom da Kraljevo nije daleko od Beograda, da im je možda lakše da se ovde baziraju, međutim nemam informaciju da su preuzeli dokumentaciju. Motiv kompanije koja dobije posao, je da ima što više putnika, a to će ostvariti samo ukoliko bude imala niske cene karata. Ne očekujem da će cena na liniji koju smo pomenuli da budu više od deset do dvanaest hiljada dinara, i to povratne", kaže Zoran Ilić, zamenik u resornom ministarstvu za avio saobraćaj.

broj komentara 0 pošalji komentar