Sokobanja puna gostiju iz čitave Srbije

Lepo vreme u septembru i oktobru produžilo je turističku sezonu u Sokobanji. Tako je u septembru u tom mestu bilo 30,4 odsto više gostiju nego u istom mesecu 2018, a veća posećenost beleži se tokom čitave ove godine.

Iako je novembar, na sokobanjskoj promenadi ima gostiju iz čitave Srbije.

"Odmah se divno osećam – bazen, ima svega i svačega, šetnja, vazduh", kaže jedan od anketiranih turista, dok se drugi raduje šetnji do Ozrena i ističe da dolazi svake godine, dok treći bira jesen radi odmora i takođe čistog vazduha.

Rast turističkog prometa u 2019. u Sokobanji je tri puta veći od prosečnog rasta u Srbiji. Broj gostiju i noćenja u prvih devet meseci ove godine veći je nego u čitavoj prošloj godini, a povećan je i broj stranih turista.

"Produžetak sezone doneo je veći broj gostiju nego prošle godine za oko 20 odsto. Imamo trenutno popunjenost 40 odsto kapaciteta. S obzirom na to da je ova godina bila bolja, radićemo na proširenju", kaže stanodavac Andrija Mijatović.

Na stalno povećanje broja gostiju utiče i unapređenje turističke ponude, rekonstrukcija pristupnog puta Aleksinac–Sokobanja, rekonstrukcija letnje pozornice, stavljanje prirodnih potencijala u funkciju sve traženijeg aktivnog odmora.

"Sudeći po izvršenim rezervacijama, očekujemo i dobru zimsku turističku sezonu, uzimajući u obzir da lokalna samouprava i turistička organizacija rade na novim sadržajima za zimsku turističku ponudu – dva klizališta i jedno sankalište sa sintetičkim ledom", kaže Ljubinko Milenković, direktor Turističke organizacije Sokobanje.

Za doček 2020. ovde se jedva još moći naći rezervacija, a već je rasprodato i blizu 70 odsto mesta za doček 2021.

broj komentara 0 pošalji komentar