Zašto u pirotskoj bolnici zaposleni traže smenu direktora

Zbog nagomilanih višemesečnih problema - kako tvrdi deo zaposlenih u Opštoj bolnici Pirot, zatražena je smena direktora ove ustanove, a Ministarstvu zdravlja upućena je peticija koju je potpisalo, kako tvrde, 80% lekara specijalista. Zahtev su podržala i sva 3 bolnička sindikata.

U radno vreme i, kako kažu „spontanim okupljanjem", deo zaposlenih u Opštoj bolnici Pirot zatražio je smenu aktuelnog direktora dr Gorana Petrovića. Razlozi, tvrde, nisu ni ekonomske ni političke prirode.

"Razlog je taj odnos koji postoji prema lekarima, načelnicima, omalovažavanje, bez ikakvog timskog rada, što se reflektuje i na rad. I odražava se na kvalitet rada, odražava se na obim rada. Znači, ono što smo nekada operisali za mesec dana, sada se ne operiše ni za godinu dana", kaže dr Nenad Zdravković, dosadašnji zamenik direktora Opšte bolnice Pirot.

"U bolnici je do sada nezabeležen broj individualnih sudskih tužbi protiv direktora i bolnice, a socijalni dijalog sa direktorom uopšte ne postoji. Zaposleni svakog dana dolaze samo sa jednom mišlju da je postalo nemoguće raditi", kaže Igor Stojanović, Sindikat medicinskih sestara i tehničara.

Već duže vreme ne funkcioniše normalno sistem za anesteziju što je nedopustivo, kažu anesteziolozi.

"Verujte mi da je bilo puno, puno problema koji nisu dostojni ove profesije i ove ustanove. Ja sam podneo ostavku još pre dvadesetak dana. Pomenut je povod - a to je problem sa centralnim dovodom gasa. Međutim, to je samo jedna stavka", kaže Dr Momčilo Bojkić, načelnik Službe anesteziologije u ostavci.

Od direktora bolnice dobili smo overene ateste iz suda kojima je potvrđena ispravnost aparata na anesteziologiji još u septembru.

Direktor Opšte bolnice Pirot dr Goran Petrović, za sada ne želi pred kamere. Kaže, neće komentarisati nenajavljeno okupljanje zaposlenih, ni nezakonit prekid rada. Komentar na ovo potražili smo i u Ministarstvu zdravlja, čekamo odgovor.

 

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 30. okt 2019, 22:10) - anonymous [neregistrovani]

Ko je pacijent?

Gospodo lekari, a da umesto politike i sujete, konačno počnete da se bavite medicinom. Mnogo para je otišlo na vaše specijalizacije. I još nešto, država mora da uredi zdravstvo - ili radiš u državnoj bolnici ili u privatnoj. Ovako državne im služe da namaknu pacijente za svoje privatne ordinacije