Most u Petovcu na Mlavi rekonstruisan posle osam decenija

U Petrovcu na Mlavi pušten je u saobraćaj glavni gradski most koji je na rekonstrukciju čekao 80 godina. Ovaj most predstavlja žilu kucavicu Petrovca jer povezuje dva dela grada, ali vodi i ka susednim selima i opštinama.

Posle višemesečne rekonstrukcije most u centru Petrovca ponovo je spojio obale Mlave i povezao dva dela grada. Za Petrovčane to je dugo očekivana i lepa vest.

"Znači mnogo Petrovčanima. Ja stanujem ovde i baš mi je bilo teško ići okolo. A pogotovo dok smo išli pešice, pijaca nam je ovde, a mora da se ide u krug."

"Znači i za okolna sela. Za Petrovac kao opterećenje, ali za okolna sela najviše."

"Dobar je, šta mu fali. Sve je novo dobro", kažu anketirani građani.

Most u Petrovcu na Mlavi izgrađen je još 1939. godine i ovo je njegova prva temeljna rekonstrukcija. Osim što je proširen, urađene su i pristupne saobraćajnice, što će biti znatno olakšanje za vozače. Most na Mlavi predstavlja žilu kucavicu petrovačke opštine i ovog grada.

"Taj most nam u stvari predstavlja preduslov za dalji razvitak opštine Petrovac na Mlavi. Jer, ako nemate sređene mostove, puteve, kako ćete postići dalje ciljeve koji se baziraju na dovođenju investitora i boljem životu svih građana opštine Petrovac na Mlavi", kaže Duško Nedinić, predsednik opštine Petrovac na Mlavi.

Rekonstrukcija mosta na Mlavi koštala je oko 120 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena preko Kancelarije za javna ulaganja. Petrovac ima jedan pešački i 2 drumska mosta. Sledeće godine planira se rušenje mosta ka Svilajncu i izgradnja novog čime bi se u potpunosti rešilo povezivanje petrovačke opštine sa susedima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво