Prokupački i francuski srednjoškolci zajedno okrečili multimedijalnu učionicu

Srednjoškolci iz francuskog grada Epona gosti su prokupačkih gimnazijalaca koji ih upoznaju sa kulturom i običajima svog kraja. Razmena đaka deo je projekta "Erazmus plus", koji finansiraju Evropska unija i Udruženje Srba u Francuskoj. Gimnazija je od njih dobila i najsavremeniju interaktivnu tablu, a multimedijalnu učionicu zajedno su uređivali učenici iz Prokuplja i Epona.

Na zajedničkom zadatku krečenja multimedijalne učionice našli su se zajedno francuski i prokupački srednjoškolci. Uz zabavu, kažu, lakše se radi, a radni prostor koji će njima koristiti, biće lepši.

"Mi smo sređivali i našu školu i volimo što to radimo i sa našim prijateljima ovde u Prokuplju, koji su nas srdačno dočekali. i ovo je način da se upoznamo", kaže Nuru Kojta, iz Francuske. 

"Slika na panou koju crtamo simbolizuje prijateljstvo između dva naša grada Epona i Prokuplja. Oduševljen sam boravkom ovde i želim da ovo prijateljstvo traje", navodi Musa Lu, iz Francuske.

Deca iz Francuske u poseti su svojim vršnjacima iz Prokuplja u sklopu projekta "Erazmus plus" koji finansira Evropska unija i Udruženje srpsko-francuskog prijateljstva.

"Prvi put sam ovde, ali sam dosta čula o Prokuplju od svojih drugova Srba u Francuskoj. izuzetno mi je važno što sam deo ove razmene, jer sam upoznala jednu novu kulturu i nove običaje", kaže Šarlot Rolijer, iz Francuske.

"Oni mi pričaju o njihovoj zemlji, o njihovoj državi, o njihovom gradu, kako oni žive, kako uče u školi, tako da se kroz taj razgovor osećam kao da sam tamo sa njima. Mnogo bih volela da ovo prijateljstvo opstane i kasnije", kaže Anastasija Radulović, učenica drugog razreda Gimnazije u Prokuplju.

"Osim razmene učenika, škola je dobila i modernu interaktivnu tablu koja je mnogo savremenija od onih tabli koje mi posedujemo i koja će puno pomoći u poboljšanju nastave naših učenika", kaže Dragan Minić, direktor Gimnazije u Prokuplju.

U uzvratnoj poseti vršnjacima u Eponu, prokupački srednjoškolci boraviće početkom decembra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво