Iluzije ili emocije na slikama Biserke Petrović

U galeriji "Artium" u Kragujevcu otvorena je izložba Biserke Petrović "Iluzije koje život znače". Predviđen je i bogat prateći program.

Svakodnevni život u likovnim delima koja izgledaju kao usporene scene kratkog igranog filma  predstavljen na 11 akrilnih slika i crteža Biserke Petrović: opasnost, sreća, patnja,  razumevanje...

"Uzela sam četvoro glumaca, dva muškarca i dve žene i njima izrežirala te scene koje sam fotografisala i po njima sam slikala. A poenta je bila da oni od glume urade emocije", objašnjava Biserka Petrović.

Kroz slike se prenose iluzije međusobnog razumevanja, i to šta drugi ljudi misle o nama, sa zamenjenim akterima i drugačijom postavkom muško-ženskih odnosa.

"Vidimo četiri vrste emocija koje su specifične. Možemo da ih doživljavamo na potpuno različite načine, ali meni je bilo interesantno koliko mimika može da govori o toj iluziji", navodi likovna kritičarka Maja Živanović.

Povodom otvaranja izložbe, u prostoru Male galerije, posetioci su mogli da isprobaju nešto sasvim novo, virtuelni muzej budućnosti, kao i kratak animirani film, jedinstven po tome što je urađen tehnikom ulja na platnu.

broj komentara 0 pošalji komentar