Opovo: U školi i posle nastave

U OŠ „Dositej Obradović” u Opovu renovirane su dve učionice za produženi boravak. Deca sad prvi put imaju mogućnost da ostaju i posle redovne nastave, što mnogo znači i njima i roditeljima. Opština pomaže i tako što će regresirati 20 odsto troškova.

Deca prvog i drugog razreda u Opovu prvi put imaju mogućnost produženog boravka u školi. Za te potrebe renovirane su dve učionice, jedna za učenje, druga za igru. Imaće pripremljen i ručak i biće zbrinuti dok su im roditelji na poslu.

 

"Zato što mi je mama u vrtiću do 4 sata, radi, pa sam ja ovde u dnevnom boravku i čekam je."

"Lepo mi je, lepo se igram sa drugarima, ima lepe igračke."

"Radim domaći. U tome mi pomaže učiteljica, a nekad i sam", kažu mališani.

Iako decu često čuvaju babe i dede, roditeljima znači da budu uz stručna lica.

„Deca će biti sigurna, zbrinuta, na toplom, radiće učiteljica sa njima domaće zadatke, imaju prostor za igru. Za nas roditelje to je velika stvar", kaže Ljiljana Lalović.

Lokalna samouprava izdvojila je oko 900.000 dinara za renoviranje učionica, a pomoći će roditeljima i prilikom plaćanja produženog boravka.

„Uradili smo podove i nabavili nameštaj. Ono što razlikuje ove učionice od ostalih jeste to što su stolice i klupe jednosedi i što imaju mogućnost za brzo razmeštanje u toku rada”, kaže Milica Cuca, direktorka škole.

„Lokalna samouprava priprema novi pravilnik o regresiranju produženog boravka, gde ćemo na skupštini doneti odluku o sufinansiranju svih korisnika sa 20%, tako da će roditelji plaćati 80% cene", objašnjava Zoran Tasić, predsednik Opštine Opovo.

Za sad će produženi boravak koristiti dvadeset šestoro dece, a ima mesta i za neke učenike trećeg i četvrtog razreda, ako to bude bilo potrebno.

broj komentara 0 pošalji komentar