U Kragujevcu trodnevni kongres neurohirurga Srbije

Pored domaćih predavača, na kongresu učestvuju regionalni i svetski stručnjaci iz oblasti neurohirurgije.

U fokusu naučnog programa su vaskularna neurohirurgija i najnovija dostignuća u toj oblasti i njihova primena u lečenju pacijenata.

 

Zato su, ocnjeno je, ovakvi skupovi veoma važni za obrazovanje lekara, sticanje novih znanja i usvajanje svetskih standarda u medicini.

Predsednik Udruženja neurohirurga Srbije, profesor doktor Lukas Rasulićocenjuje da je neophodno da se neurohirurgiju razvija u čitavoj Srbiji.

„Nekada je veoma bitno da pacijent bude zbrinut u pravo vreme, da se reaguje pravovremeno, da se bude spreman, da se ima dobra komunikacija sa kolegama u multidisciplinarnom lečenju što je savremeni trend u svetskoj, evopskoj i srpskoj neurohirurgiji", kaže Rasulić.

Skup organizuje Udruženje neurohirurga Srbije, kao zajednički sastanak sa EANS Sekcijom za vaskularnu neurohirurgiju, Udruženjem neurohirurga Japana, Udruženjem neurohirurga Mađarske, Hrvatskim Udruženjem za cerebrovaskularnu i endovaskularnu neurohirurgiju, Udruženjem neurohirurga jugoistočne Evrope i Odborom za cerebrovaskularne bolesti i terapiju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво