U Kragujevcu trodnevni kongres neurohirurga Srbije

Pored domaćih predavača, na kongresu učestvuju regionalni i svetski stručnjaci iz oblasti neurohirurgije.

U fokusu naučnog programa su vaskularna neurohirurgija i najnovija dostignuća u toj oblasti i njihova primena u lečenju pacijenata.

 

Zato su, ocnjeno je, ovakvi skupovi veoma važni za obrazovanje lekara, sticanje novih znanja i usvajanje svetskih standarda u medicini.

Predsednik Udruženja neurohirurga Srbije, profesor doktor Lukas Rasulićocenjuje da je neophodno da se neurohirurgiju razvija u čitavoj Srbiji.

„Nekada je veoma bitno da pacijent bude zbrinut u pravo vreme, da se reaguje pravovremeno, da se bude spreman, da se ima dobra komunikacija sa kolegama u multidisciplinarnom lečenju što je savremeni trend u svetskoj, evopskoj i srpskoj neurohirurgiji", kaže Rasulić.

Skup organizuje Udruženje neurohirurga Srbije, kao zajednički sastanak sa EANS Sekcijom za vaskularnu neurohirurgiju, Udruženjem neurohirurga Japana, Udruženjem neurohirurga Mađarske, Hrvatskim Udruženjem za cerebrovaskularnu i endovaskularnu neurohirurgiju, Udruženjem neurohirurga jugoistočne Evrope i Odborom za cerebrovaskularne bolesti i terapiju.

broj komentara 0 pošalji komentar