Trideseti rođendan dopisništva RTS-a u Požarevcu

Dopisništvo RTS u Požarevcu slavi trideseti rođendan. Za tri decenije proizveli su više od pet stotina sati reportaža, izveštaja, dokumentarnih filmova. Danas u Požarevcu radi četvoročlana ekipa.

Dopisništvo RTS u Požarevcu otvoreno je oktobra 1989. godine u okviru obeležavanja Dana oslobođenja grada. To je bio studio sa za to vreme modernom elektronskom opremom potpuno opremljen za snimanje i emitovanje programa. Tokom tri decenije, tehnika ali i kadrovska struktura dopisništa su se menjale, ali ono što je uvek bilo zajedničko je predanost poslu članova ekipe i odgovornost u radu. Zabeležili smo sve najvažnije događaje u Braničevskom okrugu, ali su naše kamere obišle i svet-od Severne Afrike do Severnog mora. Izveštavali smo iz kriznih situacija, poplava i mećava, pratili sportske i kulturne događaje i sve to uvek stizali na vreme. Dopisništvo RTS čuva pravo arhivsko blago, preko 500 sati snimljenih materijala. Da bi ste videli sve izveštaje, reportaže i dokumentarne filmove koji su ovde nastali bilo bi vam potrebno skoro mesec dana neprekidnog gledanja.

Posle 29 godina u starom studiju, Dopisništvo RTS-a preselilo se prošle jeseni u nove prostorije. Danas u njemu radi četvoročlana ekipa. Novinari Novica Savić I Aleksandra Marković, snimatelj Saša Gavrić i montažer Vladan Stojanović koji je i najstariji po neprekidnom dvadesetpetogodišnjem stažu u dopisništvu.

"Mi smo u tom dopisništvu prolazili kroz razne faze i montaže i snimanja I naših eksternala koje sada radimo sa ajfonima. Montažu smo radili na Jumatiku DVC Pro, sada radimo na laptopovima. i ja sam veoma zadovoljan i ponosan što radim ovaj posao", kaže montažer Vladan Stojanović.

Novo vreme pred našu malu ekipu stavlja i nove izazove. Ali, izazovi su upravo ono što nas motiviše. Očekujte od nas nove, lepe priče.

broj komentara 0 pošalji komentar