Miholjsko leto na niškim ulicama

Jesen je kalendarski stigla pre više od mesec dana, ali se leto ne predaje. Iako je kraj oktobra, dnevne temperature blizu su 30. podeoka. Građani Niša uživaju u tim temperaturama.

Završilo se leto, prošao je i Miholjdan, a na niškim ulicama, u parkovima i u baštama kafića kao u avgustu - reklo bi se -nije izašao samo onaj ko je sprečen.
"Ovo je vreme neuobičajeno za ovo doba. Bili smo na kafi u Tvrđavi, idemo u Nišku banju, u Sokobanju. Lepo je vreme, pa da prošetamo" kažu šetači.

I dok se u nedelju prelazi na zimsko računanje vremena, oktobarsko sunce donosi temperaturne rekorde.
Ovog 23. oktobra u Nišu je izmereno letnjih 27 stepeni. To je znatno iznad vrednosti za kraj oktobra. Poređenja radi, prošle godine na ovaj dan u Nišu je izmereno 16 stepeni maksimalno.
Čeka se na osveženje i kod javnih česama i kod frižidera sa sladoledom.
"Kad je lepo vreme uvek ima prodaje", dodaje jedan Nišlija.

Ovakva slika na niškim ulicama neće se brzo izmeniti - miholjsko leto, prema najavama meteorologa, potrajaće do početka sledećeg meseca, a prognoze kažu da temperature neće naglo pasti ni do sredine novembra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво