Kruševac: velika akcija čišćenja grada

JKP "Kruševac" organizovalo je veliku jesenju akciju čišćenja grada. Zahvaljujući dobrom odzivu sugrađana i angažovanju svih javnih službi, prikupljeno je 470 kubika kabastog otpada i šuta.

U akciju za lepše lice Kruševca krenulo se od jutra, 130 radnika javnog komunalnog preduzeća u tridesetak specijalizovanih vozila - kamiona, kipera, građevinskih mašina. Poziv da očiste podrume, tavane i dvorišta od kabastog otpada upućen je građanima u svih 12 mesnih zajednica. Odziv je bio dobar, a način odlaganja otpada još jedna slika naših navika. Neki su to učinili kraj kontejnera, a neki tamo gde mu mesto nije.

 

"Nismo baš kako treba. Bacamo sve svud redom. Oni dolaze stalno, jer ja vidim, ali parkiraju ljudi kola da ne mogu da priđu. To je problem. Mi smo nevaspitan narod. Ja ne pušim više, ali pušač pored korpe stoji, baca i gazi, a ne u korpu", kažu Kruševljani.

Pored komunalnog i reciklažnog otpada, akcijom je bilo obuhvaćeno i uklanjanje divljih deponija. Iako se njihov broj iz godine u godinu smanjuje raščišćeno je desetak većih lokalizovanih na području grada.

"Naša inspekcija i komunalna milicija koja redovno obilaze terene i sve one koji krenu u neko nedozvoljeno bacanje smeća sankcionišu i na taj način čuvaju naš grad od divljih deponija, a i podižu svest građanima da je izuzetno važno da čuvamo i da čistimo naš grad i da ga održavamo čistim", kaže Jasmina Palurović, gradonačelnica Kruševca.

 

"Ova današnja akcija poslužiće kao generalno čišćenje grada, ali uvek stojimo u službi građana da nas pozovu, da se jave, da dođemo , da pokupimo, da prosto delujemo. Svi delujemo zajedno u cilju da ne ostavljamo ružnu sliku na pojedinim mestima gde se stvaraju divlje deponije gde im nije mesto", kaže Snežana Radojković, direktorka JKP Kruševac.

JKP Kruševac brine i o 55 hektara zelenih površina, od čega je 2.200 kvadratnih metara pod cvetnim zasadima što licu grada daje poseban pečat .

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се