Šampionski pehar odbojkaša u Vranju

Posle uspeha ženske i muške odbojkaške reprezentacije Srbije na prvenstvima Evrope, o odbojci se i dalje priča. Pehar sa muškog takmičenja u Parizu biće izložen u mnogim gradovima, a prvi su ga videli Vranjanci. U ovom gradu je tokom vikenda održan i međunarodni odbojkaški turnir.

Znatiželjni pogledi i strpljivo čekanje u redu za fotografisanje. Vranjanci su želeli da vide šampionski pehar koji je osvojila naša muška reprezentacija i da budu deo uspeha. Mladi vole odbojku, motivisani su da treniraju.

"To sam videla samo na televiziji, i ovako kad vidim uživo baš sam srećna", kažeTijana Stojiljković, iz Vranja

"Jer je sport koji nema kontakt sa drugim igračem, i lep je jer treba da se iskoristi glava" ističe Sofija Bogdanović, iz Lebana.

"I oni nisu rođeni tako spremni, i oni su postepeno učili. Samo trudom i radom možda i ja budem nekad u reprezentaciji" ističe Marija Kostakijev, iz Vranja

U centru grada i revijalni deo odbojkaškog turnira - servis, smeč, blok na svakom koraku.

"Sportski savez, uz podršku grada Vranja, je organizovao ovu manifestaciju sa ciljem da promovišemo odbojku, i u slavu pehara" kaže Bratislav Antić, predsednik Sportskog saveza grada Vranja.

U Pčinjskom okrugu je 11 odbojkaških klubova, najuspešniji je "Ženski odbojkaški klub Vranje" koji se takmiči se u drugoj po rangu ligi u našoj zemlji.

"Mi smo jedini klub od Smedereva naniže u nekom visokom rangu takmičenja, to bi trebalo da zabrine Odbojkaški savez. Posle ovih uspeha, naročito devojaka, mnogo se devojčica interesuje za odbojku"kaže Ljubiša Stojanović, predsednik "ŽOK Vranje"

"Sam problem sporta u manjim sredinama je zbog odliva dece u velike gradove. Ali se nadam da će se to promeniti" ističe Igor Miljković, sekretar Odbojkaškog saveza Beograd.

"U Vranjskoj banji i u Trgovištu još nemamo formirane klubove, da bi zaokružili Pčinjski okrug. To nam je u planu da u ovoj godini realizujemo", kaže Oliver Tončić, predsednik Okružnog odbojkaškog saveza Pčinjskog okruga.

Četrnaest ekipa iz Srbije i Severne Makedonije u ženskoj i muškoj konkurenciji takmičilo se u Sportskoj hali u Vranju. Najbolji su turnir završili sa odličjima.







Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво