Stotine izlagača na Sajmu privrede u Paraćinu

U Paraćinu je danas otvoren 21. međunarodni Sajam privrede koji organizuje Turistička organizacija grada i udruženje preduzetnika. Stotinak izlagača naredna tri dana predstaviće se građanima, ali i potencijalnim poslovnim partnerima.

Od mlečnih proizvoda, knjiga, mesnih prerađevina, do automobila. I ove godine Sajam privrede u Paraćinu okupio je različite izlagače iz Srbije i okruženja. Predstavile su se male zanatske radionice, ali i giganti poput Srpske fabrike stakla.

„Obilazio sam jedan deo Francuske video sam neke sireve kako se to radi tamo i onda sam rešio da malo pokrenem taj biznis i sa suprugom počnemo zajednoi da radimo na selu. Šta je ovo? To je dimljeni koziji kačkavalj, on znači trenutno najviše sada ide"kaže Željko Miletić, proizvođač kozijeg sira.

Mnogi od izlagača Paraćincima su dobro poznati,ipak sajam je prilika da se predstave i novim potencijalnim partnerima.

„Upoznaju vas ljudi, upoznate male kupce i na kraju i tržište, ljudi vide robu i kad god dodjemo oni nam se vraćaju", ističe Vera Mihajlović, prerada mesa iz Rume.

Opština Paraćin kao organizator sajma ističe veliku ulogu malih i srednjih preduzeća koja sada imaju primat u razvoju opštine.

„Ovo je samo jedna od aktivnosti koje opština Paraćin sprovodi da bi pomogla malim i srednjim preduzećima. U zadnjih 6 godina od završetka svetske ekonomske krize 78 investitora malih i srednjih preduzeća investiralo je u Paraćin, izgradilo se ili se gradi 94 objekata za poslovanje i proizvodnju što je za nas veoma veliki broj", kaže Saša Paunović predsednik Opštine Paraćin.

Tokom sajma brojna preduzetnička udruženja javnosti će predstaviti svoj rad i planove za naredni period.

 

broj komentara 0 pošalji komentar