Pozitivni utisci jednosmenskog rada

Osnovnu školu "Hristo Botev", u Dimitrovgradu pohađa 470 učenika, nastava je dvojezična, na srpskom i bugarskom jeziku, a od 16. septembra uveden je jednosmenski rad. Više od polovine roditelja upisalo je svoju decu na raznovrsne dodatne aktivnosti.

Najveće interesovanje učenici su pokazali za dodatnu nastavu nemačkog jezika, za istraživački rad na računarima i za sport. Prvi utisci đaka i roditelja izuzetno su pozitivni.

„Meni se najviše sviđa to što više ostajemo, pa možemo da se družimo sa drugarima. Pišemo domaći zadatak i učimo" kaže Veljko Stojanov, učenik.

„Ostajemo duže u školi i mamamo organizovan ručak" ističe Selena Stamenova, učenica.
„Učitelji im pomažu da sami napišu domaći zadatak i mnogo im je lakše. Lakše usvajaju program, pogotovu iz matematike. Sviđa mi se što je uveden sport" kaže Jelena Petrović, majka.

Nastavnici su u skladu sa mogućnostima škole i potrebama dece i roditelja, pripremili 12 izbornih aktivnosti u kojima deca mogu da iskažu svoje talente.

„Da se bave nekim aktivnostima i predmetima na drugačiji način nego na času gde nas sputavaju planovi i programi i vremensko ograničenje - čas traje 45 minuta" ističe Danijela Kostova Pejčeva, nastavnica informatike.

„Svi su oni zainteresovani da deo slobodnog vremena deca budu pod nadzorom nastavnika, da nastavnik bude spreman da im pruži pomoć u učenju i savlađivanju gradiva. Da imaju što više sporta i zabave" kaže Katarina Simeonova, direktorka OŠ „Hristo Botev"

U školi nadaju da će zahvaljujući kvalitetnom radu sve više učenika i roditelja izabrati obogaćeni jednosmenski rad. 

broj komentara 0 pošalji komentar