Društveno odgovorni srednjoškolci

Učenici niških srednjih škola, pridružili su se akciji NURDOR-a za prikupljenje sredstava, za izgradnju roditeljske kuće. Oni organizuju dvodnevni turnir u malom fudbalu.

Niški srednjoškolci prikupili su samo od kotizacije za učesnike turnira u malom fudbalu, više od 150.000 dinara. Taj novac namenjen je za pomoć NURDOR-u u izgradnji roditeljske kuće za decu obolelu od raka.

„Interesovanje je veliko i mene je to čak iznenadilo. Mi smo se nadali u početku najviše 60-ak ekipa, međutim prijavilo se preko 100 njih. Sve srednje škole sa teritorije grada Niša su se odazvale našem pozivu i na tome smo im naravno zahvalni" kaže Nikola Živanović, zamenik predsednika Učeničkog parlamenta Pravno-poslovne škole.

U NURDOR-u kažu da je veoma lepo što su se tinejdžeri samoinicijativno organizovali i pokazali društvenu odgovornost.

"Smatram da upravo mladi prepoznaju dobre ideje i gledaju da podrže. Kotizacija nije velika za 5 igrača i zamenu, a pored toga i samim tim što su donirali novac, učinili su i veliki korak" naglašava Dana Mitrovska, članica NURDOR-a.

Srednjoškolci su pored terena i širom grada postavili kutije gde publika i građani mogu da ostave dobrovoljni prilog i pomognu akciju izgradnje roditeljske kuće za decu obolelu od raka. 

broj komentara 0 pošalji komentar