Oktobarska šetnja Kopaonikom

Kopaonik, planina sa najviše sunčanih dana tokom godine, iako u međusezoni privukla je više gostiju nego lane. Bašte u centru izletišta za razliku od prethodnih godina, još uvek rade, kao i restorani i prodavnice. Lepi jesenji dani koriste se i za popravku objekata, skijaških staza i gradnju novih sadržaja pred početak zimske sezone.

Ko želi da uživa u tišini ovih dana na Kopaoniku, mora da se potrudi i prošeta van centra izletišta. Cvrkut ptica zamenili su zvuci građevinskih mašina. Završava se garaža sa 350 parking mesta, gradi se crkva, uređuju hoteli, popravljaju ugostiteljski objekti. Hotelijeri prave planove za zimu.

 

"Novi jelovnik koncipiran na nekim namirnicama koje dolaze sa ovog područja, pripremljene na neki drugačiji način. Osim gastronomske ponude pripremamo i naše ostale sadržaje. Proširenje spa centra, puštanje spoljnog bazena koji će biti otvoreni u toku zimske sezone", kaže Milorad Janković, iz hotela "Gorski".

Gostiju ima. Kažu da im je lepo, šetaju:

"Pamtimo reči od naše komšinice što je rekla, uhvatite puna pluća vazduha na Kopaoniku. I stvarno mi sad dišemo duboko."

Do zime gosti luksuznih hotela su učesnici stručnih savetovanja. Među njima uvek ima poznatih lica.

"Pošto sam vozio od Vrnjačke Banje ka Brusu ovde, ka Kopaoniku reli. Onda sam isto sad sa suprugom prošao ovde, ali smo na ovaj seminar za bezbednost u saobraćaju, s' obzirom da ja uvek promovišem bezbednosti, glavni sam promoter bezbednosti u saobraćaju Agencije za bezbednost saobraćaja", kaže Dušan Borković, automobilista. "Vozili smo polako. Samo sam joj pokazivao kako taj brzinac izgleda, a ona je oduševljena zato što meni počne srce onako da kuca. Sav se uzbudim, ali naravno vozio sam po propisima".

Tu su i najmlađi. Najčešće organizovano u školama prirode.

Jesen na Kopaoniku može biti studena, ali i izuzetno prijatna. Boravak ovde zahteva slojevito oblačenje. Jutra su sveža, a preko dana je toplo na suncu na 20-ak stepeni.

Ali to neće dugo potrajati. Sa najavljenim osveženjem prestaće da rade letnje bašte. Osim par hotela, većina ugostitelja napraviće pauzu do prvog ozbiljnog snega.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво