Sportski izazov u Šapcu

Šabac je jedan od osam gradova koji je u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije i Ministarstvom omladine i sporta učestvovao u sportskom izazovu u okviru "Evropske nedelje sporta".

Slika iz dvorane Ekonomske škole-najlepši je sportski pozdrav iz Šapca! U izazovu sa Valjevom, na 28 borilišta sportisti iz pedesetak kolektiva svih uzrasta od šahista do mačevalaca i kajakaša a najviše aplauza dobilo je 200 predškolaca.

 

"Nema veze što smo devojčice, treba da treniramo fudbal, jer nisu sportovi samo za dečake!", kaže Jovana Jovanović, fudbalerka.

"Učešće osoba sa invaliditetom na ovoj manifestaciji je najviše inkluzivnog karaktera da građani vide da se i mi bavimo sportom", navodi Slavoljub Avrić iz šabačkog Udruženja osoba sa invaliditetom.

"Jako mi je drago što je Šabac deo ovako velikog projekta i što je ovoliko dece i vežbača. Šabac se svojski trudi da podigne nivo svesti i važnosti bavljenja fizičkom aktivnošću", kaže Sanja Nikšić, fitnes instruktor. 

Tokom tročasovnog programa na svakih 15 minuta smenjivali su se vežbači i sportovi, a brojnoj publici predstavljeni su šabački klubovi i proslavljeni sportisti. 

"Da naši najmlađi sugrađani danas pokažu da će Šabac i u budućnosti ostati grad sporta, vidim već ovde mnogo budućih šampiona", kaže Veselin Vuković, predsednik Sportskog saveza Šapca.

"Grad Šabac ima preko pet hiljada aktivnih sportista i preko 120 klubova u kojima oni treniraju i ponosni smo na tu činjenicu", navodi Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca.

U danu izazova, istovremeno sportski program organizovan je i u Valjevu. Sa 2750 vežbača, što je skoro dva puta više učesnika od komšija, Šapčani su nadigrali Valjevce, ali su oba grada lideri u zajedničkoj misiji da podstiču zdrav način života.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи