Leskovački učitelj u užem izboru za titulu najboljeg na svetu

Zoran Ilić, učitelj leskovačke osnovne škole "Svetozar Marković" jedan je od troje pedagoga iz Srbije koje je Udruženje za podsticanje preduzetništva "Živojin Mišić" kandidovalo za najboljeg edukatora u svetu. U užem izboru je 5000 učitelja, nastavnika i profesora. Kome će pripasti titula najboljeg, znaće se konačno u martu naredne godine.

Poput Rubikove kocke. Deci treba dati samo smernice i podstaći ih na razmišljanje, istraživanje, maštovitost. To je ključno u predanom radu učitelja Zorana Ilića. Osluškujući potrebe đaka, njihova interesovanja i želje na zanimljiv i kreativan način uvodi ih u svet nauke.

"A sebe vidim i svoje kolege kao bunar ideje koje će uvek razmaštati neki problem i pokušati na najbolji način da deci približe svet u kome odrastaju", kaže Zoran Ilić, učitelj.

Uvek spreman da se sa decom našali, da ih ohrabri, pruži podršku, posavetuje ne skidajući osmeh sa lica. Koliko ga đaci vole ova slika govori više od reči:

"Učitelja Zorana volim zato što je mnogo dobar."

"Uopšte nije strog jer mi sve učimo kroz igru."

"Ja ponekad čak ni neću da idem kući. Hoću šesti čas", kažu deca.

Angažovanje ličnih pratilaca u leskovačkim školama Zoranova je zasluga. Tvorac je i međunarodnih festivala scenskog učiteljskog stvaralaštva i kreativnog, edukativnog filma. Nedavno je osnovao i Kuću veština.

"Sve to jednom rečju pokazuje o kakvom učitelju je reč. Mogao bi samo da kažem kamo sreće da nas više takvih", kaže Trajko Milošević, Zoranov kolega.

"Naravno da sam ponosna što je Zoran Ilić deo tog tima i ima maksimalnu podršku", kaže Tamara Janković, direktorka O.Š "Svetozar Marković".

Izuzetnost i različitost. To se ocenjuje u trci za titulu najboljeg edukatora u svetu. Tri stotine članova žirija uskoro će pogledati ovaj Zoranov film.

"Na ovoj barci kojom plovimo potreban mi je ovaj vetar ne samo zbog mene već upravo zbog ideje, zbog dece sa kojom radim", kaže Zoran Ilić, učitelj. 

S' nestrpljenjem iščekuju decembar i drugi krug selekcije porodica, prijatelji, kolege, đaci. Svi su saglasni da bi nagrada od milion dolara otišla u prave ruke.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи