Novi put za više turista na Srebrnom jezeru

Počela je rekonstrukcija puta na nasipu koji povezuje Srebrno jezero i državni put Ram-Topolovnik. Očekuje se da njime stignu novi turisti, ali i da poveća efikasnost poljoprivredne proizvodnje.

Nasip koji je stvorilo Srebrno jezero pregrađivanjem Dunava, decenijama je i glavna veza između okolnih sela i kupališta. Što je više turista dolazilo i put se više trošio, pa se svi slažu da je vreme za obnovu.

 

„Previše uzak, ima dosta rupa, treba reparacija."

„Jako prometan put, posebno zbog jezera i Rama."

„Letelo je kamenje kad skrećemo, kada se mimoilazimo, da polomimo auto. Sad mnogo znači, kada se proširi, biće super, bolje."

„Sad očekujem da bude bolje, širi put, bolji saobraćaj", misle neki od anketiranih građana.

Put u dužini od deset i po kilometara rekonstruiše se sa branjene strane uz saglasnost Vodoprivrede, kako bi zaštita od Dunava ostala sigurna.

„Predviđeno je da se u odnosu na 4,5 metara postojeće širine uradi novi asfaltni sloj širine 5 metara. U okviru prethodnih radova imamo iskope, proširenja i tamponske slojeve i dva sloja asfalta na celoj površini", kaže Stevan Jovanović, rukovodilac gradnje PZP Požarevac.

Time se pojačava veza između turističkog naselja Beli Bagrem sa nedavno završenim državnim putem Ram-Topolovnik, što je značajno za celu istočnu Srbiju.

„Za istočnu Srbiju, jer povezuje deo Banata, tako da ljudi svoje proizvode: pšenicu, suncokret, kukuruz donose u ovaj deo istočne Srbije preko skele u Ramu", objašnjava Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište. "Veliki značaj sa aspekta razvoja turizma, jer očekujemo sve veći priliv turista iz Banata i iz Nemačke."

Rekonstrukciju ove deonice sa 97 miliona dinara bez PDV-a, finansira javno preduzeće „Putevi Srbije". Rok za završetak radova je kraj tekuće godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво