Novčana podrška vrednim studentima

Već osam godina lokalna samouprava u Svilajncu novčano nagrađuje najbolje studente sa teritorije svoje opštine. Studenti na osnovnim, master ili doktorskim studijama, sa prosekom preko 9, dobili su po 70 hiljada dinara.

Studiraju na različitim fakultetima,obrazuju se za buduće inženjere, lekare, menadžere, veterinare. Zajedničko im je to da su svi iz Svilajnca i svi se trude da učenjem i znanjem opravdaju velika ulaganja svojih roditelja.

„Jeste teško zahteva dosta odricanjaneke stvari sam možda za ove dve godine propustila koja sam možda mogla da uradim a nisam imala vremena,ali mislim da je vredno i kada nešto radite što volite mislim da u principu ništa nije teško ako možete tome da se posvetite maksimalno" kaže Milica Milenković, studentkinja medicine.

„Naravno da sam ponosan kao i svi ostali oko mene koji mi pružaju podršku.Tu su razna republička takmičenja i nagrade što kroz osnovnu, što kroz srednju školu, a evo i dobar prosek na fakultetu" naglašava Marko Marković, student ETF-a.

„I baš je ovo jedan lep znak pažnje za studente koji vredno rade, koji vredno uče" ističe Milena Nikodijević, studentkinja poslovnih studija.

Pojedinu decu kako kažu u opštini znaju od malih nogu.Nagrađivali su ih za brojna takmičenja i uspehe koje su postizali ne samo u našoj zemlji već i u svetu.Mnogi su se posle školovanja vratili u rodno mesto gde im je ponuđena stručna praksa ,a potom i posao.

„Već su i firme raspoložene da prate određene stipendije da bi vratile mlade ljude ovde.I na našu sreću možda je i dobro s neke strane da postoje ljudi kojima je Svilajnac mali,ova deca koja su završila ozbiljne fakultete sa ozbiljniom prosecima neki ostaju na fakultetu a neki idu na postdiplomske studije u inostranstvo i milim da i na njih moramo da budemo jako ponosni" kaže Predrag Milanović, predsednik Opštine Svilajnac.

Ove godine opština je novčano nagradila 57 studenata. Za narednu godinu, kažu biće planiran veći iznos za najbolje visokoškolce.





Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи