Srednjoškolci u Tutinu ne znaju ni gde ni kad će u školu

Rešenjem Ministarstva prosvete prošle nedelje zabranjen je rad privatnoj Srednjoj školi "Tutin", u Tutinu i Saobraćajnoj školi u Trsteniku, zbog utvrđenih nezakonitih radnji u obavljanju delatnosti, pa je neizvestan nastavak započetog školovanja za više od stotinu učenika.

Za više od stotinu učenika koji su ove godine trebali da pohađaju redovno drugu godinu srednje medicinske škole u Tutinu školska uprava u saradnji sa Ministarstvom prosvete i direktorima škola traži rešenje.

Ministarstvo prosvete donelo je odluku o zatvaranju Srednje privatne škole u Tutinu, još polovinom jula, pa postoji mogućnost da su upisani učenici i za ovu godinu, ali se ne zna tačan broj.

"Veći je problem kod učenika od prošle godine jer oni treba da vrše dokvalifikaciju i prekvalifikaciju. To su različiti profili. To je maltene po 10 predmeta", kaže Mensur Memić, načelnik školske uprave Novog Pazara.

Slobodnih mesta ima dovoljno kako u Tehničkoj školi tako i u Gimnaziji u Tutinu, ali ne i želja za zanimanja koja nude. Rešenje bi mogle da budu i dve privatne medicinske škole u Novom Pazaru pošto u državnoj nema slobodnih mesta.

"Zbog čega moje dijete da ide do Pazara da se smrzava. Zimi u šest, u pet da ustane u neispravne autobuse koji nemaju ni grijanje", žali se jedan roditelj.

Podsetimo da je Ministarstvo prosvete krajem prošle nedelje saopštilo da je zabranilo rad privatne srednje škole "Tutin" u Tutinu jer je obavljanje delatnosti, kako se navodi u saopštenju, dovelo do posledica koje se ne mogu otkloniti nalaganjem mera, te da je u dužem vremenskom periodu obavljala delatnost nezakonito i da organi upravljanja nisu obavljali poslove iz svoje nadležnosti.

Ranije su, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Kraljevu uhapšeni rukovodioci te škole zbog sumnje da su većem broju građana uz novčanu nadoknadu izdavali lažna uverenja o položenom vozačkom ispitu za B i C kategoriju, na osnovu navodnog završetka te škole.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво