Jagodinski standard, toaleti i tuš-kabine usred njive

Na poljima u okolini Jagodine, kraj nedavno nasipanih poljskih puteva, počelo je postavljanje toaleta i tuš-kabina. Akcija je pokrenuta na inicijativu predsednika Skupštine grada Jagodine Dragana Markovića Palme, kao još jedan vid pomoći ratarima.

U početku je sve delovalo kao dobra šala, ali Palma je ipak ispunio obećanje. Narednih dana kraj njiva u atarima Ribara, Rakitova, Glogovca i drugih sela biće postavljeno 160 montažnih toaleta i tuš-kabina. Reč je o metalnim objektima na betonskoj podlozi, sa spremnicima za vodu, koji, kako ističu gradski čelici, nisu skupi, ali jesu neophodni ljudima koji po celi dan rade u polju.

"Za mene, poljoprivredni proizvođač je gospodin, tako da poljoprivredni proizvođači moraju da imaju toalete, gde će u toalet kad je kukuruz mali, gde će da idu, u šumu? Vidite, ovo je ravnica i mi smo kao lokalna samouprava doneli odluku da u svakoj ulici tamo gde se obrađuju njive postoji toalet sa kupatilom", kaže Dragan Marković Palma, predsednik Skupštine grada Jagodine.

Na terenu u poljima je nekoliko ekipa majstora koji ubrzano postavljaju toalete, a jedan deo je već sada u upotrebi u jeku berbe kukuruza.

"Vidi se da predsednik misli na poljoprivrednike, na sve meštane Ribara jer mi smo najveće selo ovde u opštini" ističe Rade Urošević, predsednik MZ Ribare.

Toaleti se postavljaju paralelno sa nasipanjem poljskih puteva tucanikom. Do sada je urađeno oko 130 kilometara.

"Niko se nije nadao niti očekivao, ali poljoprivrednici su svi zadovoljni pogotovo prvo putevima koji su svi nasipani kamenom, jer to su bile rupe, nisu mogli traktorima da idu, a vidite kako to sada izgleda i plus sada ovi toaleti", naglašava poljoprivrednik Zoran Milojević.

Gradski čelici takođe naglašavaju da su poljoprivrednici u Jagodini oslobođeni poreza, da imaju besplatan autobuski prevoz, besplatne tezge na pijaci, a sada i odlične puteve do njiva. I toalete, ako zatrebaju.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво