Uz novo pomagalo Nikoli olakšano kretanje

Zahvaljujući humanitarnoj organizaciji „Čepom do osmeha" 15-godišnji Pančevac Nikola Cvetković, koji boluje od progresivne mišićne distrofije, dobio je na poklon elektromotorna kolica, koja će mu olakšati kretanje. U akciju sakupljanja plastičnih čepova uključili su se svi iz njegove škole „Mara Mandić".

Petnaestogodišnji Pančevac Nikola Cvetković upisao je prvi razred srednje škole i smer konfekcijski šivač. Svaki dan do škole ga prati mama Ivana i čeka da završi časove, jer mu je potrebna pomoć oko invalidskih kolica.U istoj situaciji je i njegov mlađi brat Mihajlo. Zahvaljujući humanitarnoj organizaciji „Čepom do osmeha" njihova svakodnevica će biti lakša uz nova elektromotorna kolica.

„Značiće mu mnogo, jer će moći sam da bude u školi i na ulici, ne mora niko da ga gura, lakše će mu biti za sve. On voli društvo, da bude sa drugarima, voli da šeta i često to traži", kaže Ivana Cvetković, majka.

„Ići ću u Narodnu baštu i tamo ću šetati. I do škole" kaže Nikola.

Preko organizacije „Čepom do osmeha" do sada je obezbeđeno 37 pomagala za decu sa smetnjama u razvoju. Kolica koja je dobio Nikola koštaju 250 hiljada dinara, za šta je potrebno skupiti čak 10 tona čepova. Zato je važno da se što veći broj ljudi iz cele Srbije uključi u ovu akciju.

„Za kupovinu ovog pomagala pomogla nam je jedna kompanija iz Beograda. Pozivamo i druge, koje hoće i mogu da pomognu, kako bismo što pre skupili novac i za ostalu decu, a ove godine na koknkurs se prijavilo još desetoro." ističe Vanja Petković, Organizacija „Čepom do osmeha".

Na nova pomagala u Pančevu čeka još dvoje dece, koja su se prijavila na konkurs humanitarno-ekološke organizacije iz Novog Sada. Potrebno je samo odvojiti plastične čepove i ubaciti ih u za to namenjene kontejnere, koji se nalaze na mnogim javnim mestima u gradu.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво