Srpski nameštaj na tržištu Irske i Crne Gore

Kompanija Simpo u Vranju nekoliko godina je bila u finansijskoj krizi i dugovima. Aprila je potpisan ugovor o reorganizaciji sa poveriocima, firma postepeno izlazi iz krize. Ima ugovorene poslove i planira da zaposli i nove radnike.

Rade punim kapacitetom sve Simpove fabrike u Pčinjskom okrugu, da ispune obaveze ugovorene do kraja godine. Radi se najviše u prvoj smeni, a po potrebi se organizuje i druga i treća.

"U kakvom smo stanju bili, mi smo mogli i da ostanemo i bez parče hleba. Sada idemo ka boljem i nadamo se boljim zaradama"., kaže Gordana Stamenković, radnica.

"Simpo" oprema četiri velika hotela u Irskoj, Budvi i Vranju, studentski dom u Dablinu i pozorište u Vranju. Trenutno imaju 1650 radnika, a planiraju da zaposle još 50.

"Naš cilj je da do kraja godine proizvodnju povećamo mimimum za 15 odsto u odnosu na prvih osam meseci i moraćemo, jer imamo sve ugovorene obaveze. Pogotovu poslovi opremanja gde su ugovoreni i oročeni" ističe Ivan Ilić, izvršni direktor proizvodnje u "Simpu".

"Simpo" je početkom ove godine imao oko milion i po evra dugovanja prema poveriocima koji su aktivirali prinudna izvršenja. Aprila su potpisali ugovor o reorganizaciji i od tada redovno izmiruju sve finansijske obaveze prema dobavljačima, gradu i javnima preduzećima.

"Svakako da je najbitnije da je firma "Simpo" u ovom trenutku finansijski i ekonomski stabilna, čista i tržišno održiva u poslovanju. "Simpo" je tako organizovan danas da bez finansijski dugoročnih obaveza, može da sve preuzete ugovorene obaveze rešava u danu" naglašava Slađan Disić, generalni direktor "Simpa" u Vranju.

"Simpo redovno uplaćuje obaveze prema javnim preduzećima od 1.maja, ali isto tako i prema lokalnoj samoupravi. Tako da je povećan i prihod, takozvani izvorni prihod, u budžetu grada Vranja" kaže Slobodan Milenković, gradonačelnik Vranja.

Prosečna plata u "Simpu" je od 30 do 35 hiljada dinara u zavisnosti od ostvarenih planova.



 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво