Prvi stipendisti britanske vlade posle deset godina

Dvojica studenata Pravnog fakulteta u Nišu, master studije nastaviće u Velikoj Britaniji na Univerzitetima Kembridž i Saseks. Oni su dobili stipendije britanske ambasade u Beogradu.

Od oktobra Petar Pešić, sa Pravnog fakulteta u Nišu,kreće na master studije Univerziteta u Kembridžu, a njegov kolega Aleksandar Mihajlović na Univerzitetu Saseks u Brajtonu.

"To je jedno ostvarenje snova. Nekoliko godina već sam imao želju da budem student master studija na Univerzitetu Kembridž, da tamo nastavim svoje pravne studije i ovoga puta britanska ambasada je nakon moje aplikacije odlučila da mi tu stipendiju da", kaže Petar Pešić.

"Velika Britanija je idealna zemlja za tako nešto i zbog toga sam se opredelio da to bude Univerzitet Saseks u Brajtonu, pošto su oni jedni od vodećih u oblasti ljudskih prava", kaže Aleksandar Mihajlović.

Aleksandar i Petar su prvi studenti iz Niša koji posle desetogodišnje pauze, dobijaju stipendije britanske ambasade. Ona pokriva školarinu, troškove života i put.

"Oblasti kojima želim da se bavim, pre svega privredno pravo, odnosno pravo investicija mi se nekako čini najprivlačnijim", dodaje Petar, "tako da se nadamo da ćemo privući još više stranih investitora."

"Moj fokus će biti u oblasti istopolnih porodica, pravnog prepoznavanja istopolnih porodica, tako da Velika Britanija jeste lider u Evropi i šire, tako da ću imati priliku da učim od izuzetnih profesora", ističe Aleksandar.

Stipendija obavezuje Petra i Aleksandra da se po završetku studija vrate u Srbiju i primene stečena znanja.

broj komentara 0 pošalji komentar