U Elemiru otvoren trening centar NIS-a

Kompanija NIS otvorila je u Elemiru kod Zrenjanina savremeni Trening centar, u kojem će se obučavati radnici Kompanije, učenici srednje škole u okviru modela dualnog obrazovanja i studenti koji pohađaju smerove za eksploataciju nafte i gasa.

Danijela Kralus diplomirala je na Rudarskom univerzitetu u Sankt Peterburgu, gde je proglašena najboljim stranim studentom u 2019. Bila je stipendista NIS-a, vratila se u Srbiju i radiće u toj kompaniji.

Da se lakše uklopi pomoći će joj i obuka u novootvorenom Trening centru.

"Za ove poslove u Rusiji takođe postoji jedan vrlo sličan simulator, jedine male razlike su samo u našoj strukturi polja. Kod njih se sve bušotine nalaze na jednom mestu, a kod nas su one malo razgranate po ležištu i celom polju", objašnjava Danijela Kralus, stipendista NIS-a.

Da je NIS atraktivno mesto za zaposlenje, svedoči i otvoren smer eksploatacije nafte i gasa na Tehničkom fakultetu u Zrenjaninu, a srednja tehnička škola je za šest godina obučila oko 150 učenika za osnovna zanimanja potrebna naftnim bušotinama i skladištima.

"Što se tiče proizvodnje nafte i gasa, do sada su oni to radili na naftnim poljima u Mokrinu, u Kikindi, u Elemiru i tako dalje, gde nije moguće sto posto bezbedno izvršiti obuku. Ovaj Trening centar će definitivno omogućiti takav vid nastave koji je mnogo bezbedniji", navodi Đorđe Klać, direktor Tehničke škole Zrenjanin.

Sem učenika koji će svoju praksu da obavljaju u novom Trening centru i zaposleni će tokom godine dolaziti na obuku.

"Kapacitet Trening centra jednovremeno je trideset polaznika, a na godišnjem nivou u zavisnosti od tipa obuke u planu je da više od 150 polaznika prođe kroz ovaj Trening centar", navodi Srđan Dragišić, direktor proizvodnog departmana NIS-a.

Trening centar NIS-a sastoji se od poligona sa dve proizvodne bušotine i učionice opremljene kompjuterskim simulatorima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво