Leskovački hor "Branko" najbolji u svojoj kategoriji

Leskovački dečji crkveni hor "Branko" na nedavno održanom međunarodnom festivalu u Ohridu, u konkurenciji 30 horova, osvojio je drugu nagradu i posebno priznanje za najbolji hor u svojoj kategoriji.

Milina je slušati ih kada iz srca i duše pevaju liturgiju. Uz duhovne na festivalskom repertoaru i narodne pesme, kompozicije popularne i muzike za decu. Lepotu i raskoš glasova dvadesetak članova leskovačkog dečjeg crkvenog hora "Branko" nagradili su i žiri i publika.

 

"Ceo raspust letnji su žrtvovali da bi dolazili na probe i da bi postigli to što su postigli", kaže Siniša Stamenković, dirigent dečjeg crkvenog hora "Branko" Leskovac.

Kao porodica su. Složni, posvećeni muzici, pravoslavlju, negovanju pravih vrednosti. Svako takmičenje donosi im radost, uzbuđenje i nagrade.

"Priznanje za sav trud i volju profesora i profesorke i nas u horu. Trudili smo se tokom cele godine", kaže Ognjen Milenković, član dečjeg crkvenog hora "Branko" Leskovac.

Sedamnaestogodišnjoj Teodori koja je ovde od samog osnivanja hor joj je kaže odredio životni put. Počela je da peva sa 10 godina. Toliko je nedavno napunila Natalija, najmlađa u horu.

"Pevali smo na raznoraznim jezicima što mi je takođe mnogo pomoglo. Jednostavno su me profesori nekako povukli ovde da nastavim solo pevanje u srednjoj Muzičkoj", navodi Teodora Jovanović, član dečjeg crkvenog hora "Branko" Leskovac.

"Meni se dopalo kako ovaj hor peva i zavolela sam da pevam u ovom horu", kaže Natalija Jovanović, član hora.

Ponosno i sa zadovoljstvom ova deca nastavljaju tradiciju čuvara duhovnosti, crkveno-pevačke družine "Branko". Brižljivo se čuvaju priznanja, orden Svetog Save i zlatom izvezena zastava iz 1887.godine.

"Kad stasaju i steknu zrelost prelaze u veliki hor "Branko" i dalje nastavljaju sa misijom širenja lepe misli i lepog osećanja pravoslavne pesme", navodi Vladan Ranđelović, starešina hrama "Svete Trojice" Leskovac.

Utisci iz Ohrida se još nisu slegli, a dirigentima Siniši i Jeleni već stižu pozivi za nastupe u zemlji i Evropi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво