Brže do ultrazvučnog pregleda u smederevskom Domu zdravlja

U smederevskom Domu zdravlja za ultrazvučne preglede koristi se novi aparat, čiju je nabavku finansirala lokalna samouprava.

Na starom ultrazvučnom aparatu, nabavljenom pre više od 25 godina, godišnje je pregledano do 5.000 pacijenata. Česti kvarovi doveli su do toga da lista čekanja u svakom trenutku bude i do 300 pacijenata.

"Ovaj aparat je savršen, tako da je mnogo olakšan posao na njemu, sve funkcioniše su daleko unapređenije nego na starom aparatu", kaže doktor Dubravka Švonja.

Zahvaljući novom aparatu, dnevno će se pregledati i do dvadeset pacijenata, što bi trebalo znatno da smanji liste čekanja i rokove pri zakazivanju.

"Naši pacijenti su oduševljeni, prvo što su karakteristike aparata odlične, ima jako dobru sliku, to je sve novo, takođe prostor u kojem se nalazi ovaj ultrazvuk je adaptiran baš za tako nešto. Do sada smo imali jedan mali prostor koji nije bio adekvatan, tako da ovo sad odlično za nas, za pacijente", objašnjava dr Olgica Obradović, načelnica Opšte medicine.

Zadovoljni su i pacijenti, jer se, kažu, čekalo i do mesec dana na prvi pregled po zakazivanju:

„Ja se uglavnom lečim privatno, upravo iz razloga što su liste čekanja predugačke, i kad više puta dodjem na red, e sad aparat ne radi. Nadam se da će ovim naše lečenje da bude kvalitetnije. Više će biti posla za njih, a mi ćemo manje vremena provesti ovde, manje će se čekati."

U smederevskom Domu zdravlja urađeno je mnogo na poboljšanju zdravstvene usluge, zadovoljni su i pacijenti i zaposleni.

"Mi svakodnevno održavamo aparate koje imamo, dosta smo u poslednjih godina zanovili aparate, što iz sopstvenih sredstava, to velikim delom iz sredstava grada, tako da imamo nov ultrazvuk za ginekologiju, imaju nov kolposkop, nov sanitet", kaže direktorka Doma zdravlja Opšte bolnice "Sveti Luka".

Opšta bolnica "Sveti Luka" u Smederevu dobila je akreditaciju na sedam godina, do sada je bila na tri, što je još jedan pokazatelj kvaliteta ove ustanove.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво