Uspešna turistička sezona u Beloj Crkvi

Bliži se 1. septembar i, za većinu turističkih mesta, kraj letnje sezone. U Beloj Crkvi ugostitelji su zadovoljni - ove godine tražio se ležaj više.

Belocrkvanske plaže još nisu opustele, oni čija deca od 1. septembra kreću u školu, vratili su se kući, ali ima i gostiju koji tek pristižu.

Ugostitelji su zadovoljni ali, kako kaže Jelena Vrljanski, vlasnica privatnog smeštaja, i umorni:

"Bilo je sve puno, kad izađu gosti opet treba sve da se pospremi, jedni odlaze, drugi odlaze… Isplatilo se, bila je dobra sezona."

Iako se kraj sezone sasvim približio, u Beloj crkvi od srede nema nijednog slobodnog mesta, pa je bilo i onih kojima je to pokvarilo planove za vikend.

"Praksa pokazuje da u toku letnje sezone imamo problem sa smeštajnim kapacitetima i u tom periodu Beloj Crkvi nedostaje veliki broj ležajeva", kaže direktor Turističke organizacije Novica Jovanović.

U ovom trenutku, Belocrkvani raspolažu sa 300 mesta u domaćoj radinosti i isto toliko u dva auto-kampa. Međutim, to nije ni približno dovoljno da zadovolji tražnju, jer je turista svake godine sve više.

U Turističkoj organizaciji kažu da bi jedan hotel mogao, velikim delom, da reši ove probleme, ali za sada nema izgleda da će se takav objekat osposobiti za narednu sezonu. U Beloj Crkvi turisti borave samo tokom tri letnja meseca, zbog čega planiraju da razvijaju i kongresni turizam.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво