Izveštavanje u kriznim situacijama, iskušenje za svakog dopisnika

Već u prvim mesecima rada, 1989. godine, Dopisništvo u Nišu suočilo se sa velikim izazovom, izveštavanjem u kriznoj situaciji.

Samo nekoliko meseci posle otvaranja dopisništva u Nišu velika trgedija u Aleksinačkim rudnicima, istovremeno i veliki izazov za naše ekipe.

Ekipe su bile na relaciji Niš - Aleksinac punih mesec dana. Radilo se i po dvadeset sati dnevno, dok i poslednji od devedeset poginulih rudara nije izvučen iz jame. A standardi izveštanja u kriznim situacijama su utemeljeni.

Krizne, tragične situacije su se nizale - bombardovanje 1999, pobuna u niškom zatvoru 2006, teška saobraćajna nesreća pre 8 meseci kada je voz prepolovio autobus, a sedam osoba stradalo.

Naše kamere uvek su među prvima sve beležile, a gledaoci dobijali proverene informacije. Čak i kada su se i same ekipe suočavale sa nevoljama i problemima, koje smo odavno prestali da smatramo vanrednim.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара