Dopisništva u Kraljevu i Jagodini: Spoj mladosti i iskustva

Rad redakcije Dopisništva utkan je u osnove naše televizije čiji 61. rođendan danas obeležavamo. Posle Kragujevca, 1989. godine, zvanično je osnovano je Dopisništvo u Kraljevu, iako su dopisnici iz tog grada izveštavali i ranije.

Na početku rada, kraljevačko Dopisništvo pokrivalo je teritoriju između Pešteri, Gornjeg Milanovca i Kruševca, a prvi urednik bio je Milan Glišović. Sadašnji urednik Nemanja Jakovljević - najmlađi je među šefovima dopisništava RTS.

Posao dopisnika se u velikoj meri promenio u poslednje tri decenije, naglašava Nemanja, i to pre svega u tehničkom smislu, načinu rada snimatelja, montaži:

"Kolege se sećaju kada su na teren išli noseći opremu tešku i do dvadeset kilograma, a trake sa prilozima autobusom su slali na emitovanje. Međutim, suština novinarskog posla se nije promenila. Specifičnost našeg posla je ta što naši sugrađani neki način imaju veća i ličnija očekivanja, a ono što mi radimo oni pažljivije prate i ocenjuju. Ali zato u kontaktu sa ljudima lakše i dolazimo do informacija i tema o kojima izveštavamo. Posebno ukoliko našim radom zaslužimo poverenje."

Timski rad i međusobna podrška dosta olakšavaju rad Dopisništva u Kraljevu, naglašava Nemanja Jakovljević:

"Danas je nas devetoro svakodnevno na terenu. I kako kolege vole da kažu, ovde dobro funkcioniše spoj mladosti i iskustva."

Kolege iz kraljevačkog dopisništva osvojili su mnogo nagrada, izveštavali o značajnim događajima, ali  su najponosniji na priče koje su podstakle humane ljude da pomognu ugroženim porodicama.

Jagodinsko dopisništvo - jedno od najmlađih u sistemu RTS-a

Jagodinsko dopisništvo je jedno od najmlađih - u decembru će proslaviti 30. rođendan. Ekipe tog Dopisništva uradile su na hiljade reportaža iz Pomoravlja. Ono po čemu ga gledaoci prepoznaju i pamte su i živa uključenja Dragana Markovića i Radoslava Nikolića, koji je sada u penziji. 

Dopisništvo RTS-a u Užicu - od izveštaja i reportaža do zaštite beloglavog supa

Za nepune tri decenije, uigrani tim užičkog Dopisništva, sada desetočlani, stigao je i do najudaljenijih mesta Zlatiborskog okruga, prevalivši oko milion i po kilomatera. 

Uz sve ono što podrazumeva dnevno izveštavanje, od tragedija i nepogoda do uspeha i radosti, našli su vremena i da se izbore za zaštitu beloglavog supa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво