Niš: Najava Filmskih susreta

U Nišu u subotu počinju 54. Filmski susreti. U zvaničnoj konkurenciji biće prikazano 12 filmova.

Festival otvara film „Delirijum tremens" Gorana Markovića. Pripremljen je i raznovrstan prateći program - izložbe, promocije knjiga, retro-bioskop i susreti sa glumcima.

 

"I ovogodišnji festival ima sve predispozicije da bude uspešan, s obzirom na to da letnja pozornica deluje reprezentativno posle rekonstrukcije u prethodne dve godine, i s obzirom na činjenicu da će projekcija biti vrhunska", kaže Srđan Savić, direktor festivala.

Savić dodaje da će biti i najbolji mogući kvalitet slike: "To ja mogu odgovorno da tvrdim - najbolja, najkvalitetnija projekcija što se slike tiče na otvorenom prostoru, kada su u pitanju bioskopi pod otvorenim nebom, a i ton će biti na izuzetno visokom nivou".

Nagrada „Pavle Vuisić" ove godine biće dodeljena Gorici Popović, na svečanom otvaranju.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво