U Kniću se planira otvaranje Naučno-obrazovnog centra u Kniću

Ministar prosvete Mladen Šarčević sa saradnicima posetio je opštinu Knić gde se planira formiranju Naučno-obrazovnog centra u srednjoj školi. Škola ima više od 4.000 kvadratnih metara, a samo dvesta đaka, zbog čega je odlučeno da se višak prostora iskoristi za budući centar.

Srednja škola u Kniću ima višak prostora koji će biti iskorišćen za rad Naučno-obrazovnog centra, rečeno je prilikom posete ministra prosvete toj opštini.

"Napravićemo smeštajne kapacitete za decu i učenike, kuhinju i sve one stvari koje su neophodne za jedan takav centar i za boravak dece", ističe Jelena Obradović, zamenica predsednika Opštine Knić.

Već su rešeni imovinskopravni odnosi, rekao je Miroslav Nikolić, predsednik Opštine Knić:

"Projekat smo završili, sa Kancelarijom za javna ulaganja pripremili smo ugovor o zameni stolarije i rešavanja fasade na samoj školi. Vrednost tih radova je sedamdeset miliona dinara."

U Srbiji je planirano otvaranje nekoliko ovakvih centara, rekao je ministar prosvete Mladen Šarčević, a Ministarstvo će podržati sve opštine koje imaju kapacitete i volju da rade na ovaj način:

"Ovo može da bude jedna zaista mešovita akademija sa redovnim srednjoškolskim obrazovanjem a sa celodnevnim prisustvom, sa novom Petnicom, jer već smo nagovestili neke nove pravce: Bela Crkva sa programom koji se odnosi na geonauku, sa radom je počeo i Naučnoistraživački centar u Tršiću."

Prednost Kniću daje blizina Kragujevca, koji je univerzitetski grad, kao i bogata turistička ponuda ovog kraja.

Inače, u ovoj maloj opštini nadomak Kragujevca, u toku godine zatvoreno je deset škola, pa čelnici opštine pokušavaju da ih na sve način ožive i spreče odliv stanovništva iz sela.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво