Čišćenje kanala u Kulinovcima kod Čačka

Zbog neočišćenih korita reka i kanala proteklih nekoliko godina često su plavljena brojna domaćinstva u čačanskom kraju. Zato Civilna zaštita i mesne zajednice ovih dana čiste i produbljuju kanale u prigradskim naseljima.

Nisu ni u selu ni u gradu, a od centra Čačka deli ih samo nekoliko kilometara. Naselje Kulinovci nema ni kišnu kanalizaciju, a zbog klizišta već je iseljeno deset domaćinstava.

"Mnogo je važno da se održavaju ti kanali, da te otpadne vode ne idu na put, da sva ova voda koja ide odozgo sa brda, ovde je nama blizu kuće, nema ni 30 metara", kaže Vuksan Prišunjak iz Kulinovaca, "sledeće klizište, to je voda odozgo što nisu postojali kanali."

U ovom brdskom naselju živi oko 2.500 stanovnika. Vremenske nepogode proteklih godina mnogima su donosile velike probleme. Zato se sada čiste i produbljuju kanali pored puta.

"Mi ćemo tim projektom rešiti jedan veliki problem i uradićemo sigurno nekih 70 posto naše teritorije", ističe Milan Veličković, predsednik MZ Kulinovci. "Trudićemo se da u narednom period obezbedimo sredstva da završimo kompletnu teritoriju što se tiče kopanja kanala."

Dobra saradnja Civilne zaštite i mesnih zajednica već su promenile stanje na terenu.

"Mislim da mi to treba da predupredimo pogotovu sa kanalima pored puta, zatim čišćenje vodotokova drugog reda ovde u Kulinovcima", objašnjava Bratislav Zečević, načelnik Štaba za vanredne situacije Grada Čačka. "Imamo problema i sa Kulinovačkim potokom koji je u prethodne tri godine pravio velike probleme, gde je u samim Kulinovcima plavio preko 30 domaćinstava."

Apel Grada da se budžetska sredstva opredeljena za mesne zajednice usmere na preventivnu zaštitu od poplava dao je rezultate u nekoliko čačanskih sela.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи