Lagani Tiski spust

Na Tisi je održana regata - neobična pre svega zbog plovila koja su u njoj učestvovala. "Lagani Tiski spust" sada je već tradicionalna manifestacija Novog Kneževca, a cilj je da neobičnom raftingu uživaju i učesnici i gledaoci.

Reka Tisa izvire u Ukrajni i tokom od 1358 kilometara spaja narode pet zemalja. Brojne su manifestacije na njenim obalama i na reci, ali je jedna sasvim neobična. Traktorske gume, dušeci, improvizovani splavovi i čamci, neka su od plovila učesnika raftinga "Lagani tiski spust" u Novom Kneževcu. Jedanaesti put jedinstvena rečna regata i spust na Tisi.

"Dosada je bilo raznih plovila, uvek sam se snalazio, i gume i pomoćna sredstva I sve. Evo ove godine nisma stigao, pa ćemo na dušek. Imam veliki dušek, pa kad se upustim - uživancija", kaže Sima Božin iz Čoke.

Zanimljiva manifestacija postala je u proteklih jedanaest godina pravi turistički brend Opštine Novi Kneževac. Rečna regata je ove godine okupila preko 300 učesnika iz cele Vojvodine, iz Mađarske i Rumunije.

"Sve zavisi od vetra, evo pošto sada duva južni vetar i vidite malo talasi se prave malo će duže potrajati pošto Tisa ide u pravcu od severa prema jugu, pa ja mislim otprilike jedno dva i po do tri sata će biti. Možda i duže", kaže Sava Belančić iz Đale.

Radovan Kovačević iz Kikinde kaže da je ljubitelj vode: "I ja verujem da bi svi trebali na vodu izaći, to je jedan od 'ajde da kažemo lepih doživljaja. Ali ko ne doživi ne može ni ispričati!"

"Lagani Tiski spust ima sve predispozicije da postane brend naše opštine Novog Kneževca, da Novi Kneževac ne bude prepoznatljiv samo po već nekim poznatim manifestacijama, već kada se kaže "Lagani Tiski spust" da bude asocijacija za našu opštinu", kaže Aleksandra Ranković, iz gradskog veća Novi Kneževac. 

Neobičan rafting pratila je spasilačka služba i ekipa medicinske pomoći, no nije bilo potrebe za intervencije. U dobrom raspoloženju, na svojim plovilima učesnici su prošli 15-tak kilometara toka Tise i dokazali da ipak postoje panonski mornari.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво