Komunalne službe stižu i do najudaljenijih kruševačkih sela

Nabavkom novih kamiona iz donacija, stvoreni su uslovi da Javno komunalno preduzeće Kruševac organizovano iznosi smeće sa gotovo čitave teritorije grada. Od 101 naseljenog mesta ova usluga se za sada ne sprovodi samo u tri sela, u slivu Ribarske reke, zbog nepristupačnosti terena.

Osam vozila za iznošenje i čišćenje smeća, od ove nedelje , na usluzi su žiteljima još 38 mesnih zajednica.

"Samo na par mesta u Trebotinu se nalaze kontejneri, tako da ti kontejneri ne mogu da količinu otpada koji se nalazi u selu, nalazi se otpad i pored kontejnera i sa strane . Mnogo je lakše ako se otpad nalazi u kantama u vrećama, pored samih domaćinstava", kaže Boris Simić, žitelj Trebotina.

"Reka čistija. Ranije sve to bacano u reku, a sad u kontejnere i mnogo čistije i selo i reke i sve", kaže Slavojka Simić iz Trebotina.

"Imamo dosta starih domaćinstava gde ljudi nisu bili u mogućnosti da do kontejnera odnesu svoje smeće. Sada moći će da izbace ispred svojih kuća", objašnjva Gradimir Mijatović iz MZ Žabare.

U blizini lokacija do kojih prilaz kamionima nije omogućen označiće se sabirna mesta, kako bi se izbeglo stvaranje divljih deponija..

"Uspeli smo da napravimo šeme, i u šest radnih dana tokom radne sedmice uspećemo da dođemo do svih seoskih mesnih zajednica, do svih naseljenih mesta na teritoriji naše opštine i da iznesemo smeće od vrata do vrata", kaže Snežana Radojković, direktorka JKP Kruševac.

"Na ovaj način ćemo zaštititi i vodotokove i kanale i reke i životnu sredinu i doprineti da i pored toga što grad izgleda lepo i čisto i sva okolna sela tako izgledaju", kaže Jasmina Palurović, gradonačelnica Kruševca.

Nadležni apeluju na stanovništvo da se pridržava uputstava i ne baca smeće kraj reka i zaparloženih njiva. Sada, kada su svi uslovi obezbeđeni i kaznena politika biće stroža.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво