Festival trčanja i plivanja u Kanjiži

Kao posebna manifestacija kojom se promoviše bavljenje sportom i rekreacija u Kanjiži se već 38 godina održava neobično takmičenje izdržljivosti plivača i atletičara. Ove godine više od sedam stotina učesnika iz naše zemlje i inostranstva.

Vukosav Trebješanin iz Beograda učesnik je svih maratona u proteklih 38 godina na Festivalu trčanja i plivanja u Kanjiži. Najstariji učesnik među više od sedam stotina takmičara iz naše zemlje i inostranstva.

Posebno su se nadmetali atletičari, plivači, a poseban izazov učešće u akvatlonu: kombinovanom plivačkom i u trkačkom maratonu na 3.000 i 10.000 metara. Nekada se trčalo od Horgoša do Kanjiže, a sada je ovo niz uličnih atletskih trka raznih deonica i za različite uzraste.

"Domaćini Prva liga, najviše radi domaćina i dolazim, jedna stvarno izuzetna korektnost. Ostao sam od deset maratonaca jedini sam ostao učesnik", kaže Vukosav Trebješanin iz Beograda.

Velika konkurencija i među aktivnim sportistima i rekreativcima bez obzira da li su bile kraće staze za učesnike mlađih uzrasta ili one za maratonce.

Među atletičarkama polumaraton od 21,1 kilometarton najbrže je istrčala Ivana Živković it beogradskog Omladinskog atletskog kluba.

"Prvi put sam u Kanjiži i mogu vam reći da sam oduševljena rekom i prirodom, a staza mi je bila dobra", navodi Ivana Živković, pobednica polumaratona.

U polumataronskoj trci na ulicama Kanjiže najbrži je bio Marko Ranković, u vremenu 1:13.07.

"Ovo je početak letnje sezone za mene, tako da je počela odlično. Već eto prva trka u ovoj sezoni i eto prvi sam", kaže Marko Ranković, maratonac iz Lazarevca.

Za plivače najzahtevnija je bila deonica od 7,5 kilometara od Martonoša do kanjiškog Štranda u kojoj je učesvovalo 54 plivača i plivačica. Najbrža takmičarka bila je Marija Stanić,a u muškoj konkurenciji trijumfovao je Tamaš Farkaš.

"Voda je jako lepa, čista i topla. Potrudila sam se da dam sve od sebe i zadovoljna sam", kaže Marija Stanić iz PK "Vojvodina" iz Novog Sada.

"Sve je išlo po planu. Krenuo sam na početku svoj tempo, tamo sam već napravio malu prednost i mislim da sam na kraju samo to povećao", navodi Tamaš Farkaš iz PK "Maraton" iz BačkeTopole.

Festival trčanja i plivanja koji se održava u Kanjiži 38 godina organizatori kažu da je jednako namenjen takmičarima, kao i budućim rekreativcima koje žele da privuku da se bave sportom. Dovoljan je kupaći i par patika, a priroda vas čeka.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи