Skulpture Milutina Krstonića u Narodnom muzeju u Zrenjaninu

U Narodnom muzeju u Zrenjaninu otvorena je izložba skulptura akademskog umetnika Milutina Krstonića. Izložba je deo nagrade za osvojeno prvo mesto na prošlogodišnjem 14. međunarodnom konkursu "30 puta 30".

Za ovu postavku autor je pripremio 15 skulptura koje su nastale za osam meseci, od momenta uručenja nagrade do izložbe, delom na Master akademskim studijama na FPU u Beogradu, a delom u autorovom ateljeu.

"Koristim dosta neke razne upotrebne predmete, delove alata, starih mašina koje su imale da kažem neku prošlost i koje se više ne koriste, ali ja sam našao njihovu upotrebu u svojim skulpturama", kaže autor.

Kulturni Centar Zrenjanina i autor projekta mr Milutin Mićić organizuju međunarodni likovni konkurs 30 x 30. Ideja je da se umetnici iz svih oblasti izraze u ograničenom formatu 30 sa 30 centimetara.

"Ovo je očigledno potreba i piokušaj da se resursi u umetnosti koji postoje, dakle među ljudima, daje im se prilika da ono što rade i pokažu. Svih ovih godina pokazalo se da je to odlična stvar. Ja svake godine dajem posebnu temu, zadatak koja je angažovana, umetnici to prepoznaju i čini mi se da imamo odličnu saradnju u tom smislu", Milutin Mićić, akademski slikar.

Na Likovni konkurs 2108. na kome je za najbolji rad proglašena skulptura Milutina Krstonića, prijavilo se 197 autora iz Srbije, Republike Srpske, Slovenije, Kanade i Poljske. Tema na koju su umetnici stvarali bila je „Evolucija dobra - Evolucija zla".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи