Kraljevo: Do kraja godine postavljanje saobraćajnih kamera

Do Nove godine u Kraljevu će biti postavljene kamere koje će snimati saobraćaj na raskrnicama i meriti brzinu. To je deo programa "Pametni gradovi", koji se sa 26 miliona dinara finansira iz republičkog budžeta.

Na kraljevačkim raskrsnicama kod gradske pijace i nekadašnjeg Auto-moto društva, do kraja godine, biće postavljene kamere koje će prepoznavati tablice i beležiti svaki saobraćajni prekršaj.

"I treba tako da bude. Zašto? Zato, šta vozi kod grad, on vozi 80. I treba da ima jer ovo. Ko sve vozi i kako se vozi, katastrofa. Što da ne poštujemo svi propise? Jel treba da prolazimo kroz crveno, i pešaci isto i mi vozači", kažu Kraljevčani.

Vozači ne smeju ni kroz žuto, mada mnogi veruju u suprotno. U Dositejevoj ulici meriće se i brzina. U jednoj od ulica su dve osnovne škole, četiri srednje i fakultet. Mnogi vozači to zaborave pa prekorače brzinu. Naročito jer ulica ima četiri trake.

Da li i ko ugrožava bezbednost saobraćaja pratiće se u centru koji će u okviru projekta biti napravljen.

"Pljakina i ulica vojvode Putnika su najprometnije i najvažnije saobraćajnice u gradu. Primećeno je da su to raskrsnice i da je Dositejeva ulica ulica gde se najviše krše saobraćajni propisi i iz tog razloga su i odabrane u ovom projektu", kaže Milan Milošević, član Gradskog veća zadužen za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti.

Kako bi, uz saobraćajnu, povećala i opštu bezbednost, lokalna samouprava je kod Minisrstava državne uprave i lokalne samouprave konkurisala za sredstva neophodna da se sigurnosne kamere postave i na sve javne ustanove u gradu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво