Nema gužve na Prohoru Pčinjskom

Uoči vikenda, na alternativnim graničnim prelazima su kraća zadržavanja. Kolege iz Vranja zaputile su se do drugog graničnog prelaza sa Severnom Makedonijom -Prohor Pčinjski.

Sa auto-puta isključite se kod Vranja, posle naplatne rampe pratite znak za manastir Prohor Pčinjski. Ograničenje brzine na ovom delu puta je 80 kilometara na sat, prolazite pored Vranja, kroz naseljena mesta, pa je na pojedinim deonicama ograničenje od 40 do 60 kilometara na čas. Kod sela Davidovac skrećete levo. Put prema manastiru i graničnom prelazu ima krivina, deo je rehabilitovan, a usputnih odmorišta je više.

"Pošli smo u Makedoniju i do manastira, mnogo je lepo ovde, pa koristimo i alternativni granični prelaz", navodi Ljiljana Savić, iz Surdulice.

"U toku sezone koristimo ovaj ovde prelaz, nema gužve, svratimo do Prohora. Lepa je priroda i bude odmor neki mali", kaže Saša Savić, iz Surdulice.

Od vidikovca do manastira Prohor Pčinsjki koji je podignut u 11. veku - 2 kilometra. Do graničnog prelaza još 4. Dolina Pčinje zaštićeno je prirodno dobro i uživanje je voziti ovom deonicom. Na granici nema gužve, periodično nailaze vozila.

"Putujemo iz okoline Soluna, i zbog velike gužve na Preševu odabrali smo Prohor Pčinjski. Nismo putovali kada smo išli nadole, a put kroz Makedoniju nije loš", kaže jedan vozač.

"U turističkoj sezoni u dane vikenda, obično bude par stotina vozila, a od 1500 do 2000 putnika. Radnim danima bude i manje", navodi Dejan Tasković, komandir Stanice Granične policije Prohor Pčinjski.

Između Vranja i graničnog prelaza Prohor Pčinjski je 36 kilometara, putničkim vozilom stiže se u proseku za 50 minuta.

broj komentara 0 pošalji komentar